Arkiv: På gång

Julbord för dig 18-30 år

Låt oss avsluta året tillsammans med ett julbord!

Öppet för alla som lever med hiv mellan 18 och 30 år.

Anmäl dig senast den 29 november till info@unghiv.se eller 073 515 68 53.

Posithiva Gruppen

Hivstigma i gaycommunityt

Lunchseminarium om ny forskning kring hivstigma i gaycommunityt

Hur ser stigmat och fördomarna kring hiv ut bland homo- och bisexuella män i Sverige idag? En ny studie visar att gamla föreställningar om hiv lever kvar och att det finns att starkt samband mellan kunskap och attityder – de med mer kunskap kan i större utsträckning tänka sig att ha en relation med någon som lever med hiv.
Välkommen till en presentation av forskning på attityder och kunskap om hiv bland män som har sex med män samt en panelsamtal där vi diskuterar vad som krävs för att bryta stigmat och på vilket sätt olika aktörer i gaycommunityt kan bidra till att förändra attityder.

Medverkande:
Carl Fredrik Sjöland, läkare och doktorand, Institutionen för global folkhälsa, Karolinska Institutet som genomfört enkätstudien,
Niklas Dennermalm, doktorand Stockholms Universitet och folkhälsovetare som genomfört studiens djupintervjuer
Linda Palhamn, projektledare RFSL Göteborg
Joakim Berlin, rådgivare och hivpolitisk sakkunnig PG Väst
Daniel Suarez, verksamhetschef Posithiva Gruppen

Anmäl dig till seminariet!

Öppet för alla intresserade. Sprid gärna inbjudan till andra personer i din organisation som du tror kan ha intresse av att delta.

Posithiva Gruppen har tillsammans med Noaks Ark Stockholm och Karolinska Institutet som partners genomfört projektet Undetectable is the new negative: Hivstigma i gayrörelsen. Projektet består av en studie och en kampanj. Studiens syfte har varit att utforska hur attityder till hiv och personer som lever med hiv ser ut bland män som har sex med män i Sverige idag. 2020 svarade cirka 3000 män som har sex med män på del 1 av en enkätstudie och 17 män djupintervjuades. I mars 2021 lanserades enkät 2 och nu pågår arbetet med att sammanställa resultaten. Snart släpps en rapport och studiens resultat publiceras som en eller flera vetenskapliga artiklar.

Årsmöte Posithiva Gruppens stödfond

Vid senaste årsmötet togs ett beslut om att upplösa stödfonden. För att detta ska kunna verkställas krävs enligt fondens stadgar ett likalydande beslut av ytterligare ett årsmöte.

Alla hivpositiva män som har sex med män har närvaro-, yttrande-, förslags- samt rösträtt.

Motioner ska vara styrelsen tillhanda senast tre veckor före årsmötet och mailas till stodfonden@posithivagruppen.se. De kan även postas till Posithiva Gruppens stödfond, Östermalmsgatan 5, 114 24 Stockholm.

Föreläsning med Lena Nilsson Schönnesson

Lena Nilsson Schönnesson är docent och leg psykolog samt hedersmedlem i Posithiva Gruppen. Hon har arbetat med personer som lever med hiv, och då framförallt homosexuella män, sedan 1980-talet vid bland annat Psykhälsan och Venhälsan. Lena har även lett och deltagit i ett flertal forskningsprojekt på hivområdet, såväl internationellt som i Sverige. Välkommen att lyssna till när Lena Nilsson Schönnesson berättar om sitt mångåriga arbete för hivpositiva män som har sex med män.

Öppet för hivpositiva män som har sex med män.

Föreläsningen ges i samband med onsdagsmiddagen. Ingen föranmälan krävs.

 

Foto: Noaks Ark

World AIDS Day

Välkommen att uppmärksamma Världsaidsdagen. Det blir en stund med tal, sång av Stockholms Gaykör samt ljuständning där vi minns dem vi förlorat under åren.

Mer information kommer inom kort. 

En helg till havs

Posithiva Gruppen och Kvinnocirkeln Sverige bjuder in till en resa där vi får utbyta erfarenheter och umgås med andra som lever med hiv. Vi inleder dagarna ombord med en gemensam sammankomst och aktivitet för att lära känna varandra. Under helgen ges även möjlighet att delta i separata möten med KCS och PG. På lördagen lägger båten till i Finland några timmar och den som vill kan gå iland och upptäcka Helsingfors. Vi reser från Stockholm på fredag eftermiddag och är tillbaka på söndag morgon.

Resan är öppen för alla som lever med hiv.
Anmäl dig via www.posithivagruppen.se/kryssning eller till 08-720 19 60 senast den 15 oktober.

Anmälningsavgiften är 200 kronor. I den ingår plats i delad hytt samt två frukostar och två middagar. Även resa till och från Stockholm ingår för dig som bor i annan del av landet.

För att kliva av båten i Helsingfors krävs något av följande:
– av EU godkänt covidbevis (vaccinationsintyg)
– intyg som bekräftar genomgången covid-19 (under de senaste 6 månaderna)
– intyg på negativt covidtest (max 72 timmar gammalt)
Det finns även möjlighet att göra ett kostnadsfritt snabb-test för covid-19 vid gränsen, men väntetiden kan vara lång. Om du är vaccinerad kan du hämta ditt vaccinationsintyg via www.covidbevis.se.

Vi följer Folkhälsomyndighetens råd kring coronapandemin.
Fortsätt skydda dig själv och andra genom att:
– Stanna hemma vid sjukdomssymptom.
– Hålla avstånd till andra människor om du inte är vaccinerad. Undvik särskilt nära kontakt med personer i riskgrupp.

 

    

Foto: Tallink Silja

Halloweenmiddag och mitt liv genom musik

Välkommen till en kväll där vi minglar och lär känna varandra! Vi börjar med att dela med oss av oss själva genom musik. Välj en låt som bettytt mycket för dig och berätta om en upplevelse, en anekdot, eller ett minne som är kopplat till låten. Du kan även berätta om något svårt som du tagit dig igenom och där musiken hjälpt dig. Vi fortsätter kvällen med middag, bingo och mingel. Du som vill får gärna klä ut dig i Halloweenkostym!

Aktiviteten är kostnadsfri och mat samt alkoholfri dryck ingår. För dig som bor utanför Stockholm kan även resor bekostas.

Öppet för transpersoner som lever med hiv.
Anmäl dig senast den 27 oktober till naomi@posithivagruppen.se

Vi följer Folkhälsomyndigheten rekommendationer kring coronapandemin. Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk och fortsätt hålla avstånd om du inte är vaccinerad. 

TransLiv+ är Posithiva Gruppens grupp för transpersoner som lever med hiv. Verksamheten är öppen för transkvinnor, transmän, icke-binära och andra som definierar sig som trans. Målet med TransLiv+ är att skapa ett forum där människor kan få kunskap, stöd och stärka varandra – en trygg mötesplats där alla kan bidra med sin erfarenhet. 

Läs mer på www.posithivagruppen.se/verksamheter/for-transpersoner

Nyårsafton

Varmt välkommen att fira in det nya året på PG. Mellan kl 18.00 och 20.00 serveras en lättare buffé.

Öppet för alla som lever med hiv och närstående.

Julafton

Varmt välkommen att fira julaftonskvällen på PG. Vi bjuder traditionsenligt på julbord mellan kl 18.00 och 20.00.

Öppet för alla som lever med hiv och närstående.