För dig 50+

Nära hälften av alla som lever med hiv i Sverige är över 50 år och antalet ökar. I och med att fler och fler blir äldre så växer behovet av att lyfta frågor som rör hiv i relation till åldrande. Posithiva Gruppen bevakar detta område på flera sätt.

För dig som är över 50 år och lever med hiv anordnar vi såväl sociala som kunskapshöjande aktiviteter. Håll utkik under På gång.

Genom föreläsningar och andra informationsinsater försöker vi öka kunskapen hos personal inom vård och äldreomsorg för att minska risken för särbehandling, diskriminering och stigmatisering. Läs mer under Föreläsningar.


Nu storsatsar Posithiva Gruppen på kunskap: nytt kunskapsnätverk för äldre som lever med hiv!

Om du är över 50 år och lever med hiv är du välkommen att fylla i vår enkät om behov och önskemål kring kunskapshöjande insatser: https://forms.gle/4DFkicMvgaaFzCEp7

Sedan 2017 har Posithiva Gruppen drivit Kunskapsnätverk för kvinnor som lever med hiv, en verksamhet som genom strukturerat och välförankrat målgruppsarbete har anordnat kunskapshöjande insatser för kvinnor som lever med hiv, men även om kvinnor som lever med hiv för externa åhörare.
Under 2023 etablerade Posithiva Gruppen kunskapsnätverk för ytterligare grupper: ett för unga, ett för äldre, ett för män som har sex med män samt ett för transpersoner som lever med hiv. Detta innebär att workshoppar med olika målgrupper anordnades, samt att projektgrupper upprättades.

Håll utkik under Aktuellt och På gång för senaste nytt om kunskapsnätverk för äldre som lever med hiv.

_________________________________________________________________________

Film: Att leva och åldras med hiv

Nedan kan du se filmen ”Att leva och åldras med hiv” som riktar sig till alla som vill uppdatera sina kunskaper om hiv, men speciellt till personer som arbetar inom vård och omsorg.

Våra verksamheter