Föreläsningar

Idag är det svåraste för många som lever med hiv inte sjukdomen i sig, utan andras okunskap. Synliggörande är en viktig del i Posithiva Gruppens arbete för att minska stigmatisering samt motverka fördomar som baseras på okunskap och rädsla. Vi erbjuder föreläsningar och workshops med erfarna föreläsare som själva lever med hiv.

Våra föreläsningar skräddarsys och kan till exempel riktas till vårdstudenter och vårdpersonal, gymnasieelever eller andra som vill öka sin kunskap. Vi håller även föreläsningar speciellt inriktade på hiv och åldrande och som vänder sig till personal inom omsorg och äldreförvaltning. Våra erfarna föreläsare lever själva med hiv och delar med sig av sina personliga berättelser. En föreläsning brukar vara cirka två timmar inklusive frågestund men kan anpassas efter behov och önskemål.

Välkommen att kontakta oss för att boka in en föreläsning genom att fylla i formuläret nedan.

Här hittar du information om och bokar våra transkompetensutbildningar.

Vid frågor, ring vårt kansli på 08-720 19 60 eller maila info@posithivagruppen.se

Den föreläsning som Posithiva Gruppen hade för våra studenter vid sjuksköterskeprogrammet var mycket givande. Studenter i senare terminer hänvisar ofta tillbaka till denna föreläsning när de diskuterar upplevelser av hälsa och sjukdom, vilket är ett viktigt inslag i utbildningen. Det blir ett bra möte mellan vårdvetenskap, och människors behov av ett adekvat bemötande.
Malin Olsson
Biträdande professor, Luleå tekniska universitet

Våra elever uppskattade din föreläsning och det bästa var din fingertoppskänsla med eleverna. Våra yrkeselever satt som ljus 1,5 timme utan rast. Jag kan tala om att flera lärare med flera års erfarenhet inte lyckas med det. Eleverna tyckte att du var så duktig, att du lyssnade in vad de kunde om hiv och du fyllde på vad som saknades. Det bästa var att det fanns inga dumma frågor, alla fick undra och säga högt vad de ansåg kunde vara rätt.
Vårdlärare
Morabergs studiecentrum

Jag vill boka en föreläsning

Ange gärna när ni vill ha föreläsningen, ungefärligt antal deltagare samt eventuella andra önskemål kring upplägg och dylikt.

Få senaste nytt från oss till din mail

Läs vår tidning Posithiva Nyheter

Läs alla nummer här