Återhämtning från psykisk ohälsa

En leende äldre kvinna sitter i sängen med en kopp i handen och tittar på en läsplatta.

Hur kan återhämtning från psykisk ohälsa se ut för äldre som lever med hiv? Temakvällen inleds med en personlig berättelse om psykisk ohälsa och återhämtning från en äldre person som lever med hiv. Sedan berättar brukarinflytandesamordnare Inka Rodriguez om återhämtning, myndighetsorientering, personcentrerad vård och äldrepsykiatri. Avslutningsvis föreläser utredare och forskare Maria Reinius om stigma kopplat till hiv och psykisk ohälsa.

Maria Reinius är utredare på Folkhälsomyndigheten och forskare på KI. Hennes doktorsavhandling handlade om hivstigma och livskvalitet. Inka Rodriguez är brukarinflytandesamordnare/BISAM inom Norra Stockholms psykiatri. Temakvällen anordnas av Kunskapsnätverk för äldre som lever med hiv.

Öppen för alla som lever med hiv.

Anmäl dig via bit.ly/psy29, alternativt till aktivitet@posithivagruppen.se eller till 08-720 19 60.

Du väljer om du vill delta på plats eller online. Posithiva Gruppen kan bekosta resor för personer som vill delta på plats och som inte bor i Stockholm. Sista anmälningsdatum är 14 augusti för dig som behöver hjälp med resebokning från annan ort. För dig som bor i Stockholm eller som tänker medverka online är sista anmälningsdatumE 25 augusti. Under kvällen serveras matig fika.

The seminar will be held in Swedish, but simultaneous written translation to English can be provided.

50+

Adress

Posithiva Gruppen, Östermalmsgatan 5 och online
Stockholm

Se fler kommande aktiviteter

Få senaste nytt från oss till din mail

Läs vår tidning Posithiva Nyheter

Läs alla nummer här