World AIDS Day (WAD)

På söndag den 1 december var det World AIDS Day eller Världsaidsdagen. Med anledning av denna dag bjöd PG in till en minnesstund i Maria Magdalena kyrka på Södermalm.

Världsaidsdagen är en dag för att minnas de 30 miljoner människor som dött i aids men också uppmärksamma de 37 miljoner som lever med hiv idag. Det blev en stämningsfull kväll för eftertanke med tal av bland andra ordförande i Posithiva Gruppen Thomas Winberg. Alltsammans ackompanjerades av Stockholms Gaykörs vackra sång.

Behandlad hiv är smittfri hiv och idag kan man skaffa barn, ha sex och ge relationer allt, utan oro för att hiv överförs. Trots detta möts människor fortsatt av stigmatisering, fördomar och diskriminering på grund av sin hivstatus. Därför behöver vi fortsätta uppmärksamma och sprida kunskap om hiv och om att leva med hiv.

Du måste inte tala om att du har hiv, men du ska kunna göra det. Du ska kunna leva det liv som du själv väljer, hiv ska inte vara en faktor som påverkar varken dina relationer, ditt arbete eller din vård. Så länge det finns en enda person som inte vågar vara öppen med sin hivstatus så har vi alla ett ansvar att förändra det.

Bilder från kvällen:

Peter Månehall, senior sakkunnig hivpolitik hos Posithiva Gruppen.
Ordförande i Posithiva Gruppen Thomas Winberg.

Få senaste nytt från oss till din mail

Läs vår tidning Posithiva Nyheter

Läs alla nummer här