Vi letar ny kollega! Bli PG:s samordnare för stöd och sociala insatser

Är du en social och lyhörd person som ser varje människas behov? Posithiva Gruppen erbjuder olika typer sociala mötesplatser, stöd och rådgivning för personer som lever med hiv. Nu söker vi en samordnare som kan ansvara för den psykosociala verksamheten samt facilitera vårt peerstöd.

Posithiva Gruppen har idag flera verksamheter för att tillhandahålla både individuellt peerstöd och mötesplatser där personer som lever med hiv kan träffas och utbyta erfarenheter. Vi har verksamheter för msm (män som har sex med män), kvinnor, gravida, transpersoner, unga och äldre. Vi har även forum som inte är separatistiska där alla som lever med hiv, oavsett könsidentitet, ålder och sexualitet, kan delta.
Du kommer att arbeta med våra aktiviteter i föreningslokalen, men även med dem som anordnas på andra platser i landet och online, och främst med de aktiviteter som är öppna för alla som lever med hiv. Du välkomnar besökare, serverar mat och dryck, samt håller ordning i lokalen. Att samtala och vara ett ”lyssnande öra” är en viktig del i ditt arbete. Alla som kommer till oss, gamla som nya besökare och medlemmar, ska känna sig välkomna och trygga.
Du bistår även representanter från våra olika separatistiska verksamheter i att anordna aktiviteter, till exempel för unga och transpersoner som lever med hiv.
Du kommer även ansvara för vår individuella peerstödverksamhet, Heart-2-Heart, dit personer som lever med hiv kan höra av sig för att få prata med någon som delar ens erfarenhet.

Vi söker dig som 

  • har relevant erfarenhet och kunskap eller eftergymnasial utbildning (exempelvis socionom, kurator, sjuksköterska, folkhälsovetare).
  • lever med hiv.
  • obehindrat talar och skriver svenska och engelska.

Det är meriterande om du 

  • har erfarenhet och/eller kunskap om hiv-, SRHR- och HBTQ-frågor.
  • har kunskap om och erfarenhet av arbete med peerstöd.
  • behärskar ytterligare språk.
  • har arbetat eller varit engagerad inom ideell sektor.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en lyhörd och flexibel person med förståelse för människors olika erfarenheter och behov. Du behöver även vara utåtriktad och ha god social förmåga.
Självklart identifierar du dig med Posithiva Gruppens värderingar kring allas lika värde och att personer som lever med hiv ska ha samma förutsättningar och möjligheter som alla andra.

Omfattning och tillträde
Tjänsten är tillsvidare och omfattar 75%. Möjlighet att gå upp till 100% finns.
Posithiva Gruppen tillämpar sex timmars arbetsdag vilket innebär en arbetsvecka på 30 timmar. Arbetstiden kan innefatta kvälls- och helgarbete samt resor.
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med sex månaders provanställning.

Om arbetsplatsen
Posithiva Gruppen är en social, positiv och inkluderande arbetsplats där vi drivs av engagemang för våra frågor. Du blir en del av ett litet team som jobbar nära varandra i daglig samverkan där vi bidrar med våra respektive kompetenser i en spännande verksamhet.
Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm. Vi är en flexibel arbetsplats och det finns möjlighet att delvis arbeta på distans.

Om Posithiva Gruppen
Posithiva Gruppen (PG) bildades 1985 och är Sveriges största patientorganisation för personer som lever med hiv. Vi arbetar för förbättrade förutsättningar för alla som lever med hiv genom att erbjuda sociala mötesplatser, stöd (på individ- och gruppnivå), samt kunskapshöjande insatser. Vi bevakar även rättigheter och arbetar för att öka kunskapen om hiv samt motverka stigmatisering och fördomar i samhället i stort. Posithiva Gruppens arbete styrs och formas av personer som själva lever med hiv. Läs mer på www.posithivagruppen.se.

Skicka din ansökan med cv och personligt brev där du förklarar varför du är rätt person för tjänsten till jobb@posithivagruppen.se. Intervjuer sker löpande så sök redan idag.

Få senaste nytt från oss till din mail

Läs vår tidning Posithiva Nyheter

Läs alla nummer här