Verksamhet för dig som lever med hiv

Posithiva Gruppen erbjuder stöd, kunskapshöjande aktiviteter och mötesplatser där personer som lever med hiv kan träffas och utbyta erfarenheter. Här får du en översikt över våra olika verksamheter. En del av verksamheterna är öppna för alla som lever med hiv, medan andra vänder sig till specifika målgrupper.

Klicka på loggorna nedan för att läsa mer om respektive verksamhet.

 

Posithiv Plattform

Posithiv Plattform är en helg i internatform för dig som lever med hiv. Genom föreläsningar och workshoppar lyfter helgen frågor som rör till exempel hälsa, sexualitet, utanförskap, medicinering och psykosocialt stöd.

Posithiv Plattform
Posithiv Plattform

 

Peerstöd

Vi erbjuder peerstöd till dig som lever med hiv. Peerstöd innebär att du får stöd av någon som delar din erfarenhet av att leva med hiv.

Peerstöd
Peerstöd

 

För dig som är homo- eller bisexuell man

Vi anordnar regelbundet sociala och kunskapshöjande aktiviteter för dig som är homo- eller bisexuell man och lever med hiv. Sociala aktiviteter kan till exempel vara museibesök och utflykter. Genom Kunskapsnätverk för homo- och bisexuella män som lever med hiv sprids kunskap inom målgruppen, men också till resten av samhället.

HOMO/BI MAN+
För dig homo/bi man

 

För dig som är kvinna

Vi anordnar regelbundet kunskapshöjande aktiviteter för dig som är kvinna och lever med hiv. Genom Kunskapsnätverk för kvinnor som lever med hiv sprids kunskap inom målgruppen, men också till resten av samhället. Nätverket anordnar bland annat temakvällar och workshoppar.

KVINNA+
För dig kvinna

 

För dig som är transperson

Vi anordnar sociala och kunskapshöjande aktiviteter för dig som är transperson och lever med hiv. Sociala aktiviteter kan till exempel vara museibesök och utflykter. Genom Kunskapsnätverk för transpersoner som lever med hiv sprids kunskap inom målgruppen, men också till resten av samhället. Vi erbjuder även en utbildning i transkompetens till aktörer inom hivtest och rådgivning.

TRANS+
För dig som är transperson

 

För dig som är ung (18–30 år)

Vi anordnar regelbundet sociala och kunskapshöjande aktiviteter för dig som är ung (18–30 år) och lever med hiv. Sociala aktiviteter anordnas tillsammans med Noaks Ark Stockholm och kan till exempel vara museibesök och utflykter. Genom Kunskapsnätverk för unga som lever med hiv sprids kunskap inom målgruppen, men också till resten av samhället.

UNG+
För dig 18-30 år

 

För dig som är 50+

Vi anordnar regelbundet sociala och kunskapshöjande aktiviteter för dig som är 50+ och lever med hiv. Sociala aktiviteter kan till exempel vara museibesök och utflykter. Genom Kunskapsnätverk för äldre som lever med hiv sprids kunskap inom målgruppen, men också till resten av samhället.

50+
För dig 50+

 

För dig som är gravid

3P – Positive Pregnancy Peers är ett projekt för personer som lever med hiv och som är gravida, som vill bli gravida eller som nyligen fött barn. Projektets syfte är att stärka gravida personer med hiv i hela Sverige genom peerstöd.

3P - Positive Pregnancy Peers
För dig som är gravid

 

Våra verksamheter