Projektledare stöd och rådgivning till personer som lever med hiv sökes

Tjänsten är tillsatt.

Är du en social och ansvarstagande person som ser varje människas behov?

Posithiva Gruppen erbjuder olika typer av stöd och rådgivning för personer som lever med hiv. Nu söker vi en projektledare som kan ansvara för den psykosociala stödverksamheten och rådgivningen samt facilitera vårt peerstöd.
Posithiva Gruppen har idag flera verksamheter för att tillhandahålla såväl individuellt peerstöd som mötesplatser där personer som lever med hiv kan träffas och utbyta erfarenheter. Vi har verksamheter för msm (män som har sex med män), kvinnor, gravida, transpersoner, unga och äldre. Vi har även forum som inte är separatistiska där alla som lever med hiv oavsett könsidentitet, ålder och sexualitet kan delta.
Vi anordnar till exempel sociala aktiviteter, samtalsgrupper och internathelger. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning kring exempelvis kontakt med myndigheter, läkare, kurator och annan vårdpersonal. Vi har även en jurist som erbjuder juridisk rådgivning till personer som lever med hiv.
Arbetet som projektledare för stöd och rådgivning innebär att du planerar, genomför och följer upp insatser inom de olika stödverksamheterna. Det kan till exempel handla om att anordna träffar för specifika målgrupper, som unga och transpersoner som lever med hiv, och om att arrangera internathelger där alla som lever med hiv kan delta. Aktiviteterna anordnas i föreningslokalen i Stockholm såväl som på andra platser i landet och online. Du kommer även ansvara för vår individuella peerstödverksamhet, Heart-2-Heart, samt den del av rådgivningen som inte är juridisk.
I ditt arbete ingår också vissa administrativa uppgifter såsom resebokningar, att svara i telefon samt ta emot besökare på kansliet.

Vi söker dig som

  • har relevant eftergymnasial utbildning (exempelvis socionom, kurator, sjuksköterska, folkhälsovetare) eller erfarenhet som bedöms som likvärdig.
  • obehindrat talar och skriver svenska och engelska.
  • lever med hiv.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet och/eller kunskap om hiv-, SRHR- och HBTQ-frågor.
  • har kunskap om och erfarenhet av arbete med peerstöd.
  • behärskar ytterligare språk.
  • har arbetat eller varit engagerad inom ideell sektor.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en lyhörd och flexibel person med förståelse för människors olika erfarenheter och behov. Du behöver även vara utåtriktad och ha god social förmåga. Du är en strukturerad, noggrann och ansvarstagande person.
Självklart identifierar du dig med Posithiva Gruppens värderingar kring allas lika värde och att personer som lever med hiv ska ha samma förutsättningar och möjligheter som alla andra.

Omfattning och tillträde
Tjänsten omfattar 100% och är en visstidsanställning till 2024-01-31, med mycket goda möjligheter till att tjänsten övergår till tillsvidareanställning.
Posithiva Gruppen tillämpar sex timmars arbetsdag vilket innebär en arbetsvecka på 30 timmar. Arbetstiden kan innefatta kvälls- och helgarbete samt resor.
Tillträde 1 februari eller enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med tre månaders provanställning.

Om arbetsplatsen
Posithiva Gruppen är en social, positiv och inkluderande arbetsplats där vi drivs av engagemang för våra frågor. Du blir en del av ett litet team som jobbar nära varandra i daglig samverkan där vi bidrar med våra respektive kompetenser i en spännande verksamhet.
Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm. Vi är en flexibel arbetsplats och det finns möjlighet att delvis arbeta på distans.

Om Posithiva Gruppen
Posithiva Gruppen (PG) bildades 1985 och är Sveriges största patientorganisation för personer som lever med hiv. Vi arbetar för förbättrade förutsättningar för alla som lever med hiv genom att erbjuda sociala mötesplatser, stöd (på individ- och gruppnivå), samt kunskapshöjande insatser. Vi bevakar även rättigheter och arbetar för att öka kunskapen om hiv samt motverka stigmatisering och fördomar i samhället i stort. Posithiva Gruppens arbete styrs och formas av personer som själva lever med hiv. Läs mer på www.posithivagruppen.se.

Skicka din ansökan med cv och personligt brev där du förklarar varför du är rätt person för tjänsten till jobb@posithivagruppen.se. Intervjuer sker löpande så sök redan idag.

Få senaste nytt från oss till din mail

Läs vår tidning Posithiva Nyheter

Läs alla nummer här