Dina rättigheter

I maj anordnade Ung & Hiv en digital föreläsning med Posithiva Gruppens jurist, Karin Laine och senior sakkunnig hivpolitik, Peter Månehall  om de rättigheter och skyldigheter personer med hiv har i Sverige.

Vill du ha juridisk rådgivning eller har frågor om dina rättigheter?
Posithiva Gruppen erbjuder juridisk rådgivning för alla som lever med hiv. Det kan till exempel gälla frågor kring migration och uppehållsrätt, diskriminering, patienträttigheter, familjerätt och sjukförsäkring. Karin Laine är specialiserad på juridik relaterad till hiv och nås på 073-987 09 97 och karin.laine@posithivagruppen.se. Du kan ringa, maila och boka tid.

Har du blivit dåligt bemött eller råkat ut för något annat?
Posithiva Gruppen bedriver påverkansarbete i olika hivpolitiska frågor och sammanhang, uppvaktar ansvariga beslutsfattare, myndigheter och andra aktörer. Genom konkreta exempel och fall kan vi förändra och påverka situationen för personer som lever med hiv. Det kan handla om alltifrån  äldreomsorgsfrågor, hälsa och bemötande inom vården till rättigheter och lagar som rör personer som lever med hiv, tex smittskyddslagen och informationsplikten. PGs synlighets- och påverkansarbete ska alltid vara direkt förankrat hos personer som lever med hiv. Har du tankar och frågor som du tycker behöver lyftas till högre nivå? Kontakta Peter Månehall på peter.manehall@posithivagruppen.se

Få senaste nytt från oss till din mail

Läs vår tidning Posithiva Nyheter

Läs alla nummer här