Är du en strukturerad person som brinner för föreningsliv och administration?

Posithiva Gruppen söker en föreningssekreterare som vill vara del av ett förändringsarbete och bidra till organisationens utveckling och medlemsvård.

Som föreningssekreterare är du spindeln i nätet på kansliet och ofta den första kontaktpersonen för medlemmar och andra. I ditt jobb ansvarar du för en rad administrativa och organisatoriska uppgifter.

I dina arbetsuppgifter ingår att

 • samordna aktiviteter i föreningens olika verksamheter för personer som lever med hiv.
  tillsammans med styrelsen utveckla föreningens medlemsarbete, från värvning till medlemsvård.
 • administrera medlemsregister.
 • ge service och bistå annan personal, styrelse och medlemmar i administrativa frågor och föreningsfrågor.
 • resebokningar och beställningar.
 • svara i telefon samt ta emot besökare på kansliet.

Vi söker dig som 

 • har god kunskap om föreningsutveckling och medlemsvård.
 • har varit engagerad eller arbetat i ideell organisation.
 • har god administrativ förmåga och är serviceinriktad.
 • obehindrat talar och skriver svenska och engelska.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av medlemsarbete och/eller volontärsamordning.
 • har styrelseerfarenhet.
 • behärskar ytterligare språk.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är en lyhörd, prestigelös och flexibel person. Arbetet är varierande och för att trivas behöver du känna dig bekväm med olika typer av arbetsuppgifter. Du är en strukturerad, noggrann och ansvarstagande person.

Självklart identifierar du dig med Posithiva Gruppens värderingar kring allas lika värde och att personer som lever med hiv ska ha samma förutsättningar och möjligheter som alla andra.

Omfattning och tillträde

Tjänsten omfattar 100% och är ett års visstidsanställning, med mycket goda möjligheter till förlängning.

Posithiva Gruppen tillämpar sex timmars arbetsdag vilket innebär en arbetsvecka på 30 timmar. Arbetstiden kan innefatta kvälls- och helgarbete samt resor.

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med sex månaders provanställning.

Om arbetsplatsen

Posithiva Gruppen är en social, positiv och inkluderande arbetsplats där vi drivs av engagemang för våra frågor. Du blir en del av ett litet team som jobbar nära varandra i daglig samverkan där vi bidrar med våra respektive kompetenser i en spännande verksamhet.

Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm. Vi är en flexibel arbetsplats och det finns möjlighet att delvis arbeta på distans.

Om Posithiva Gruppen

Posithiva Gruppen (PG) bildades 1985 och är Sveriges största patientorganisation för personer som lever med hiv. Vi arbetar för förbättrade förutsättningar för alla som lever med hiv genom att erbjuda sociala mötesplatser, stöd (på individ- och gruppnivå), samt kunskapshöjande insatser. Vi bevakar även rättigheter och arbetar för att öka kunskapen om hiv samt motverka stigmatisering och fördomar i samhället i stort. Posithiva Gruppens arbete styrs och formas av personer som själva lever med hiv.

Skicka din ansökan med cv och personligt brev där du förklarar varför du är rätt person för tjänsten till jobb@posithivagruppen.se. Intervjuer sker löpande så sök redan idag.

 

Få senaste nytt från oss till din mail

Läs vår tidning Posithiva Nyheter

Läs alla nummer här