Hiv, amning och skademinimering (harm reduction) i Sverige

I de svenska smittskyddsbladen kring hiv (senast uppdaterade i juli 2019) står det att kvinnor med hiv inte ska amma. Det gäller oavsett om hivbehandlingen är välinställd eller inte.

I en del länder tillhandahåller vården och/eller myndigheter information om säkrare amning till personer med hiv som väljer att amma sina barn trots rekommendation om att inte göra det. Att ge sådan information är ett exempel på ”harm reduction” eller skademinimering.

I Sverige finns ingen samlad information om säkrare amning riktad till personer med hiv som ammar sina barn, vilket är anledningen till att Posithiva Gruppen tagit fram denna resurssida.

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss på info@posithivagruppen.se eller 08 720 19 60. Du kan även kontakta oss för att beställa fysiska kopior av vår broschyr Information till dig som lever med hiv i Sverige och som önskar amma.

 

Information till dig som lever med hiv i Sverige och som önskar amma

 

Informationsbrev om broschyren till vården september 2022.

 

Resurser

Vill du tipsa oss om resurser kring hiv, amning och harm reduction som bör finnas med här? Kontakta oss gärna på info@posithivagruppen.se

Våra verksamheter