Självkänsla och psykisk hälsa – stärkande verktyg för unga som lever med hiv

En hand som sträcks ut och hjälper en person att resa sig.

Välkommen till en temakväll om självkänsla, psykisk hälsa och suicidprevention bland unga som lever med hiv. Kvällen kommer att handla om forskning och verktyg för att stärka den psykiska hälsan. Inbjudna föreläsare är Anna-ChuChu Schindele och Ullakarin Nyberg.

Anna-ChuChu Schindele är tillförordnad enhetschef vid enheten för sexuell hälsa och hivprevention på Folkhälsomyndigheten. Hon kommer att prata om studier av den psykiska hälsan hos unga som lever med hiv. Ullakarin Nyberg är psykiater inom Norra Stockholms psykiatri, forskare vid Centrum för Psykiatriforskning vid KI och en av landets främsta experter på suicidprevention. Hon kommer att prata om självmordsförebyggande insatser och hur unga som lever med hiv kan stärka sin egen och andra unga hivpositiva personers psykiska hälsa och självkänsla. Temakvällen anordnas av Kunskapsnätverk för unga som lever med hiv.

Öppen för unga 18–30 år som lever med hiv.

Anmäl dig via bit.ly/ung2805, alternativt till aktivitet@posithivagruppen.se eller till 070-040 77 81.

Du väljer om du vill delta på plats eller online. Posithiva Gruppen kan bekosta resor för personer som vill delta på plats och som inte bor i Stockholm. Sista anmälningsdatum är 19 maj för dig som behöver hjälp med resebokning från annan ort. För dig som bor i Stockholm eller som tänker medverka online är sista anmälningsdatum 23 maj. Under kvällen serveras matig fika.

The seminar will be held in Swedish, but simultaneous written translation to English can be provided.

 

UNG+

Adress

Posithiva Gruppen, Östermalmsgatan 5 och online
Stockholm

Se fler kommande aktiviteter

Få senaste nytt från oss till din mail

Läs vår tidning Posithiva Nyheter

Läs alla nummer här