Makt och härskarteknik inom vården

En läkare som auktoritärt sätter upp pekfingret mot betraktaren.

En del kvinnor som lever med hiv vittnar om upplevelser av att ha blivit utsatta för härskar­tekniker inom vården. Den här temakvällen handlar om vad härskartekniker är, hur de kan yttra sig i relationen mellan vårdgivare och patient, vad man kan göra om man utsätts för dem, samt vilka samband som finns mellan makt, härskartekniker och hivstigma. Inbjudna föreläsare är Anna Mia Ekström och Erica Kanon.

Anna Mia Ekström är överläkare på Venhälsan vid Södersjukhuset, professor i global infektionsepidemiologi vid Karolinska Institutet och en av Sveriges främsta experter på hiv. Erica Kanon är verksamhetschef på Noaks Ark Stockholm och har arbetat med frågor kring hiv, våld och stigma under många år. Temakvällen anordnas av Kunskapsnätverk för kvinnor som lever med hiv.

Öppen för kvinnor som lever med hiv.

Anmäl dig via bit.ly/kn12, alternativt till aktivitet@posithivagruppen.se eller till 070-040 77 81.

Du väljer om du vill delta på plats eller online. Posithiva Gruppen kan bekosta resor för personer som vill delta på plats och som inte bor i Stockholm. Sista anmälningsdatum är 2 september för dig som behöver hjälp med resebokning från annan ort. För dig som bor i Stockholm eller som tänker medverka online är sista anmälningsdatum 9 september. Under kvällen serveras matig fika.

The seminar will be held in Swedish, but simultaneous written translation to English can be provided.

Har du blivit utsatt för härskartekniker inom vården?

Inför temakvällen önskar vi samla in exempel på konkreta situationer som kvinnor som lever med hiv har upplevt. Några av situationerna kommer sedan att väljas ut och under temakvällen iscensättas i form av rollspel. Är du kvinna och lever med hiv? Anser du att du har utsatts för härskartekniker inom vården? Besvara då gärna vår anonyma enkät senast den 25 augusti.

KVINNA+

Adress

Posithiva Gruppen, Östermalmsgatan 5 och online
Stockholm

Se fler kommande aktiviteter

Få senaste nytt från oss till din mail

Läs vår tidning Posithiva Nyheter

Läs alla nummer här