Hiv, åldrande och psykisk hälsa

En man med vitt skägg blåser på en maskrosboll.

Hur ser den psykiska hälsan ut hos äldre som lever med hiv?

Välkommen till en temakväll anordnad av Posithiva Gruppens kunskapsnätverk för äldre som lever med hiv. Kvällen kommer bland annat att handla om vad psykisk hälsa innebär och hur den psykiska hälsan ser ut hos äldre som lever med hiv i Sverige idag. Inbjudna föreläsare är Maria Wiklander och Lena Ingvarsdotter Ekroth. Föreläsningarna följs av en kort workshop med Maria. Under temakvällen serveras matig fika.

Maria Wiklander är legitimerad psykolog och medicine doktor i psykiatri vid Karolinska Institutet. Hon har bland annat forskat på psykosociala konsekvenser av hiv, stigma och depression. Maria kommer att prata om olika former av psykisk ohälsa, vilka samband som finns med hiv, samt hur man kan få stöd och hjälp.

Lena Ingvarsdotter Ekroth är utredare på Folkhälsomyndigheten. Lena projektleder två studier om äldre som lever med hiv och kommer berätta om resultaten från dessa.

Öppet för alla som lever med hiv.

Anmäl dig via bit.ly/tema1403, alternativt till kunskapsnatverk@posithivagruppen.se eller till 070-040 77 81. Du väljer om du vill delta på plats eller online. Posithiva Gruppen kan bekosta resor för personer som vill delta på plats och som inte bor i Stockholm. Sista anmälningsdatum är 6 mars för dig som behöver hjälp med resebokning från annan ort. För dig som bor i Stockholm eller som tänker medverka online är sista anmälningsdatum 11 mars.

Adress

Posithiva Gruppen, Östermalmsgatan 5 och Online
Stockholm

Se fler kommande aktiviteter

Få senaste nytt från oss till din mail

Läs vår tidning Posithiva Nyheter

Läs alla nummer här