Stockholm Pride seminarium: Hivstigma i gaycommunityt

Hur ser stigmat och fördomarna kring hiv ut bland homo- och bisexuella män i Sverige idag? En ny studie visar att gamla föreställningar om hiv lever kvar och att det finns att starkt samband mellan kunskap och attityder – de med mer kunskap kan i större utsträckning tänka sig att ha en relation med någon som lever med hiv.
Välkommen till en presentation av forskning på attityder och kunskap om hiv bland män som har sex med män samt en panelsamtal där vi diskuterar vad som krävs för att bryta stigmat och på vilket sätt olika aktörer i gaycommunityt kan bidra till att förändra attityder.

Medverkande:
Anna Mia Ekström
, ansvarig forskare för studien, infektionsöverläkare och professor i global infektionsepidemiologi
Niklas Dennermalm, doktorand Stockholms Universitet och folkhälsovetare som genomfört studiens djupintervjuer
Michael Kröger, manager Secret Garden och entreprenör
Daniel Suarez, verksamhetschef Posithiva Gruppen som själv lever med hiv

Posithiva Gruppen genomför med Noaks Ark Stockholm och Karolinska Institutet som partners projektet Undetectable is the new negative: Hivstigma i gayrörelsen. Projektet består av en studie och en kampanj. Studiens syfte är att utforska hur attityder till hiv och personer som lever med hiv ser ut bland män som har sex med män i Sverige idag. 2020 svarade cirka 3000 män som har sex med män på del 1 av en enkätstudie och 17 män djupintervjuades. I mars 2021 lanserades enkät 2 och nu pågår arbetet med att analysera resultaten. I höst släpps en rapport, flera seminarier arrangeras runt om i landet och studiens resultat publiceras som en eller flera vetenskapliga artiklar.

Biljett till Pride House köper du här. Seminariet kommer även att sändas online. Mer information hittar du i Stockholm Prides officiella program på www.stockholmpride.org

 

Adress

Online och i Pride House, Hotell Clarion Stockholm

Se fler kommande aktiviteter

Få senaste nytt från oss till din mail

Läs vår tidning Posithiva Nyheter

Läs alla nummer här