Höstresor för hivpositiva msm

Vid Posithiva Gruppens extra årsmöte den 27 maj 2023 beslutades att de kvarvarande medlen från Posithiva Gruppens stödfond* skulle finansiera två resor, en till Prag och en till Kuba, för medlemmar som tillhör gruppen hivpositiva män som har sex med män. Posithiva Gruppens styrelse har nu förberett två förslag.

Antalet platser är begränsat till båda resorna och platserna lottas ut bland de som anmält intresse. En person kan endast få plats på en av resorna. Det går att anmäla sig till båda resorna, men lottas man fram för den ena blir man automatiskt borttagen från intresselistan för den andra. Man kan anmäla sig och lottas tillsammans med någon annan. Platserna till Kubaresan lottas först. 

Datumen för resorna är preliminära och kan komma att ändras något. Detta meddelas i så fall senast den 10 augusti.  

För båda resorna krävs giltigt pass, medborgarskap eller uppehållstillstånd i Sverige samt att du är medlem i Posithiva Gruppen. 

Anmäl dig senast den 11 juli. Efter att anmälan stängt meddelas om du fått en plats på någon av resorna. Egenavgiften ska då betalas inom en vecka för att bekräfta din plats. 

Prag
28 september–1 oktober 

En långhelg i en av Europas vackraste huvudstäder.
Egenavgift: 700 kr
I avgiften ingår plats i delat hotellrum samt vissa måltider. Önskas eget rum ordnas detta på egen hand. Resa till och från Stockholm Arlanda flygplats samt eventuellt boende i Stockholm inför resan ordnas på egen hand.
Detaljerat reseprogram skickas ut till de som fått en plats cirka en månad innan avresa.
För den som fått en bekräftad plats genererar avbokning utan läkarintyg en avgift på 5 000 kr.

Kuba 7–16 oktober 

En vecka bland Havannas gränder och i tropisk natur.
Egenavgift: 2000 kr
I avgiften ingår plats i delat rum i casa particular (kubanska ”pensionat” i privat regi) samt vissa måltider. Önskas eget rum ordnas detta på egen hand. Resa till och från Stockholm Arlanda flygplats samt eventuellt boende i Stockholm inför resan ordnas på egen hand.
Detaljerat reseprogram skickas ut till de som fått en plats cirka en månad innan avresa.
För den som fått en bekräftad plats genererar avbokning utan läkarintyg en avgift på 10 000 kr.

 

 

* Posithiva Gruppens stödfond var en fond som gav engångsbidrag till hivpositiva män som har sex med män med begränsad ekonomi. Fonden lades ner 2021 och dess årsmöte beslutade då att kvarvarande medel skulle bekosta aktiviteter för hivpositiva män som har sex med män. 

Få senaste nytt från oss till din mail

Läs vår tidning Posithiva Nyheter

Läs alla nummer här