Föreningsvärd sökes

Posithiva Gruppen Hiv – Vi ökar kunskapen om hiv hos allmänheten

Är du en ansvarstagande och social person med intresse för service? Vill du vara den som möter våra medlemmar och besökare i föreningslokalen?

Arbetet som föreningsvärd innebär att du välkomnar besökare, serverar mat och dryck, samt håller ordning i lokalen. Att samtala och vara ett ”lyssnande öra” är en viktig del i ditt arbete. Alla som kommer till oss, gamla som nya besökare och medlemmar, ska känna sig välkomna och trygga.
Du kommer att arbeta med våra aktiviteter i och utanför föreningslokalen. På onsdagar erbjuder vi ett separatistiskt forum för hivpositiva män som har sex med män: ”onsdagsmiddagen” som är en mångårig och viktig del av Posithiva Gruppens verksamhet i föreningslokalen.
På fredagar har vi öppet för alla som lever med hiv och närstående, oavsett könsidentitet och sexuell läggning. Här erbjuds möjlighet att träffa andra som lever med hiv, umgås och äta något lättare.
Vi håller även öppet vid vissa högtider och för temakvällar och föreläsningar.
I dina arbetsuppgifter ingår också administration såsom posthantering, resebokningar, beställningar och dylika praktiska uppgifter vilket innefattar att svara i telefon samt ta emot besökare på kansliet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som lever med hiv och som identifierar dig som man som har sex med män. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi vill att du
– har ett gott bemötande och god förståelse för verksamhetens målgrupper.
– är strukturerad och ansvarstagande.
– är social, lyhörd och serviceminded.
– talar och skriver svenska samt minst ett annat språk.

Det är meriterande om du
– har erfarenhet av att arbeta med service.
– är intresserad av och har kunskaper om mat och matlagning.

Lön och förmåner
Enligt kollektivavtal.

Omfattning och tillträde
Tjänsten omfattar 75% och är en visstidsanställning till och med 31 december 2022 med möjlighet till förlängning. Posithiva Gruppen tillämpar sex timmars arbetsdag vilket innebär en arbetsvecka på 30 timmar vid 100%.
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten inleds med tre månaders provanställning.

Skicka din ansökan med en kort presentation där du förklarar varför du är rätt person för tjänsten till jobb@posithivagruppen.se. Intervjuer sker löpande så sök tjänsten redan idag.

 

Om arbetsplatsen
Posithiva Gruppen är en social, positiv och inkluderande arbetsplats där vi drivs av engagemang för våra frågor. Du blir en del av ett litet team som jobbar nära varandra i daglig samverkan där vi bidrar med våra respektive kompetenser i en spännande verksamhet.
Vårt kansli och föreningslokal är beläget i centrala Stockholm.

Om Posithiva Gruppen
Posithiva Gruppen (PG) bildades 1985 och är Sveriges största patientorganisation för personer som lever med hiv. Vi arbetar för förbättrade förutsättningar för alla som lever med hiv genom att erbjuda sociala mötesplatser, stöd (på individ- och gruppnivå), samt kunskapshöjande insatser. Vi bevakar även rättigheter och arbetar för att öka kunskapen om hiv samt motverka stigmatisering och fördomar i samhället i stort. Posithiva Gruppens arbete styrs och formas av personer som själva lever med hiv.

Vid frågor
Kontakta verksamhetschef Daniel Suarez på 072-011 08 08 eller daniel.suarez@posithivagruppen.se

Få Posithiva Nyheter till din mail

Läs vår tidning Posithiva Nyheter

Läs alla nummer här